Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

De Beatles: geen reünieconcert in 1973

oktober 13th, 2021 at 9:33

Volgens Ringo Starr hebben de Beatles in 1973 het aanbod afgeslagen een reünieconcert te geven voor een enorme hoeveelheid geld. Starr spreekt namelijk over een ‘fortuin’.

Dat zegt Starr in een profiel v overaul McCartney in de New Yorker.

De openingsact zou worden gevormd door een worstelaar in gevecht met een haai, maar dat was niet eens de voornaamste reden voorde collectieve weigering: de vier zouden elkaar hebben gebeld, maar hebben geconcludeerd dat ze inmiddels ieder een andere weg bewandelden.

Dat de geruchten over de hereniging opspeelden, kwam ook doordat  Paul McCartney in Los Angeles op bezoek ging bij John Lennon tijdens diens ‘lost weekend’ en daar ook met hem samen de studio ingedoken zou zijn in het gezelschap van Harry Nilsson, begenadigd zanger, songschrijver en drinkebroer, en Stevie Wonder.

Dat is maar een detail in het uitgebreide stuk van David Remnick waarin de loopbaan en het leven van McCartney centraal staan, hoewel Lennon nooit ver weg is.

Remnick verwerkt bovendien jeugdherinneringen in zijn stuk aan favoriete jazzmuzikanten van zijn vader en trekt een vergelijking tussen hen en McCartney:

http://www.newyorker.com/magazine/2021/10/18/paul-mccartney-doesnt-really-want-to-stop-the-show

Eerdere berichten over Paul McCartney, John Lennon, George Harrison en Ringo Starr en over de Beatles vind je in de categorie Nieuws.

Comments zijn gesloten.