Op zondag 23 oktober presenteert singer-songwriter JP den Tex eenmalig zijn op 30 september uitgekomen album ‘The Starlight Adventure’ ’s middags in het Patronaat in  Haarlem.

Tijdens dat concert wordt Den Tex begeleid door gitarist Martijn van Agt, bassist Hein Offermans, drummer Martijn Bosman en producer Rob van Donselaar aan de piano. Dat zijn Nederlandse sessiekanonnen van de eerste orde.

Zangeres Denise van Donselaar is die middag bovendien Den Tex’ speciale gast. Net als die andere muzikanten deed zij ook mee speelde zij mee op het album.

 neemt JP den Tex het publiek mee naar de uithoeken van Europa, in die optimistische jaren na de val van de Berlijnse muur.. In afwisselend songs en storytelling stelt JP ons voor aan de wonderlijke personages in ‘The Starlight Adventure’.

Het concert is voorlopig het enige. Een uitgebreidere theatertour langs Nederlandse zalen staat voor het seizoen 2023-2024 in de planning. 

Eerdere berichten over JP den Tex in Nieuws en Concerttips.

Recensies van JP’s ‘The Starlight Adventure – song cycle’, maar ook van ‘Bad French’, ‘La Jeune Fille au Chewing Gum’, ‘Speak Diary’ en ‘Wolf!’ vind je in de categorie Recensies Singer-songwriter.