In Kippenvel draai ik alweer voor de vierde keer meer songs van minder artiesten, want dit is de vierde aflevering van de Kippenvel Top Zoveel 2022, zij het een korte.

Dat betekent vanavond in het eerste uur weer twee songs per album, al zijn dat er ook zes. Die zijn weer van gelouterde veteranen en van nieuwkomers, van Amerikanen, Nederlanders én een Engelsman en een Belg, van succesvolle artiesten en andere die daar helemaal ten onrechte nog niet van hebben mogen proeven, maar allen hebben ook vanavond weer de welbekende Kippenvel-kwaliteitsgarantie, voor wat die dan ook waard is… Het gaat dan om Ben Harper, KB Bayley, Lulu and the Broadsides, de Dieter van der Westen Band, Liseth and the Satellites en Kaai Man, een rijtje om stil van te worden, inderdaad.

In het tweede uur proberen we David Crosby recht te doen, de muzikale gigant die verleden week overleed. Dat doe ik met een Rode draad van een radio-uur en dat is daarvoor eigenlijk te kort, al draai ik elf songs van hem uit allerlei fases van die wonderlijke loopbaan met dat prachtige, jarenlange slotakkoord.

Dat is dus weer twee uur muziek voor wie wil luisteren: dit is Kippenvel!