David Crosby zat tot kort voor zijn dood nog vol plannen.

Zo was hij vast van plan op tournee te gaan en had hij voor de toer ook veel nieuwe nummers klaar.

Over die nieuwe songs was hij heel enthousiast, vertelde gitarist Steve Postell aan Variety.

Crosby, zijn tourmanager, roadmanager en geluidsmensen waren al aan het plannen welke zalen ze wilden bespelen en de begeleiders waren ook al gekozen.

De week voor zijn dood waren de repetities voor de optredens ook al begonnen.

Postell, die ook meedeed op een aantal songs van Crosby’s ‘For Free’ uit 2021, wil de indruk wegnemen dat Crosby al heel lang ziek was, of langzaam aftakelde.

Het tegendeel is het geval, zo zei hij:

‘There was not even a remote sense that we weren’t about ready to hit the world. And it’s a shame people didn’t get to hear it.

He was writing, playing, singing his ass off and preparing a fantastic show. That’s what he was doing. He was not lying in a bed for two years, out of it. That’s not what happened at all.

Postell zegt ook nog, dat er rond de dood van Crosby misverstanden zijn ontstaan door de persverklaring dat hij al lang ziek was: Crosby had natuurlijk allerlei ziektes gehad en was daardoor verzwakt, maar desondanks repeteerden ze en gingen ze uit eten.

Postell vertelt van alles over de prachtige band met oude vrienden die Crosby bijeengebracht had voor zijn onverwachte tournee en  Sarah Jarosz komt uitgebreid aan het woord over het nieuwe album dat Crosby aan het opnemen was:

https://variety.com/2023/music/news/david-crosby-working-on-tour-album-up-to-his-death-1235498506/

Dat Crosby een nieuw album af had, komt overeen met een bericht uit februari van dit jaar. Toen zei hij dat hij een nieuw album met de Lighthouse Band had opgenomen, maar door de muzikanten die hij had uitgekozen voor deze voorgenomen tournee, lijkt het erop dat er nog een soloalbum van hem in de pijplijn zit.

Dat album met de Lighthouse Band zou dan het recent uitgekomen livealbum kunnen zijn: ‘Live at the Capitol Theatre’.

Eerdere berichten over David Crosby vind je in de categorieën Nieuws, Rootsmuziek op radio, tv en internet, Concerttips en De rode draad.

Een concertrecensie van David Crosby van zijn set tijdens het Once in a Blue Moon-festival in 2018 in het Amsterdamse Bos vind je uiteraard in de categorie Concertrecensies.

De recensie van ‘If I Could Only Remember My Name -50th Anniversary Expanded Edition’ vind je uiteraard in de categorie Recensies singer-songwriter en de recensie van ‘David Crosby and the Lighthouse Band: Live at Capitol Theatre’ in de categorie Recensies roots.

Ook de recensies van zijn album ‘For Free’ en ‘Crosby Stills Nash & Young  Déjà Vu 50th Anniversary Deluxe Edition’ vind je daar.