De Grammy-uitreikingen volg ik met enige distantie.

Er zijn veel te veel categorieën en bovendien zijn de winnaars vaak acts die zich bewegen in allerlei modieuze genres waarvan ik de muzikaliteit niet afhoor of die me emotioneel niet raken.

Dit jaar was er dan echter toch enige reden voor kippenvel, want niet alleen won Bonnie Raitt maar liefst drie Grammy’s, ook generatiegenoten Taj Mahal en Ry Cooder wonnen in de categorie ‘Best Traditional Blues Album’ voor hun gezamenlijke ‘Get on Board’, terwijl in ‘Best American Roots Performance’ Aaron Neville with the Dirty Dozen Brass Band wonnen voor de pas op 23 januari uitgekomen, onwaarschijnlijk swingende single ‘Stompin’ Ground’, een nummer dat hoort bij ‘Take Me To The River: New Orleans’ een documentaire over de muziek van New Orleans.

Die documentaire is op 3 februari in première gegaan, maar voorlopig alleen te zien op Amazon, iTunes, Google en Apple tv, dus wij vissen achter het net en moeten maar afwachten.

De soundtrack ervan komt uit op 1 april en bevat een bonte mengeling van acts: Snoop Dogg, Jon Batiste, PJ Morton, G-Eazy, Big Freedia, Galactic, Christian Scott aTunde Adjuah, Dumpstaphunk, William Bell, Ani DiFranco, Donald Harrison, and Ledisi, The Neville Brothers en Dr. John.

Ik reken meer dan de helft niet tot mijn favorieten, om het meer eens zo te zeggen, maar kijk er toch naar uit:

Er is ook een langere versie met onder meer een interview met Aaron en Ivan Neville:

www.youtube.com/watch?v=UMhyQZGXAC0

Eerdere berichten over de Grammy’s vind je in de categorie Nieuws.