Ilse Delange is voor de tweede keer in haar loopbaan in de VS onderscheiden met een belangrijke countryprijs.

DeLange kreeg de Jeff Walker Global Country Artist Award voor meest onderscheidende countryartiest buiten de Verenigde Staten. Opnieuw was dat een verrassing voor haar: de eerste keer ontving ze het erbij horende beeldje tijdens een interview op de Duitse tv, de tweede tijdens een zogenaamd door vrienden gearrangeerd etentje in Nashville.

Die eerste kreeg zij in 2020, dus met deze tweede wordt de status van DeLange eens te meer bevestigd.

Net als in 2020 hoop ik, dat deze onderscheiding voor haar reden zal zijn haar muzikale bakens te verzetten en op te houden met het maken van modieuze muzikale niemendalletjes, want in 2020 had ze net  het inhoudsloze ‘Changes’ uitgebracht.

Met dat soort muziek stopte ze daarna echter niet: ze bleef de bewonderenswaardig veelzijdige duizendpoot die ze al was, maar juist daardoor doet ze haar talent geen recht.

Dat ze nu wel opeens van muzikale richting zou veranderen, is dan ook niet zo voor de hand liggend.

Ik blijf intussen haar albums ‘Livin’On love’ en ‘Gravel & Dust’ koesteren en hoop op een album dat in dat rijtje past. ‘Gravel & Dust’ dateert immers inmiddels alweer uit 2019.

Eerdere berichten over Ilse DeLange vind je in de categorieën Nieuws, Concerttips, Rootsmuziek op radio, tv en internet en Dossier Crisis in de platenindustrie.  De recensie van haar album ‘Gravel & Dust’ vind je in de categorie Recensies roots.