Na de release van haar dubbelalbum ‘Released’ in 2003 werd het stil rond singer-songwriter Wendy MaHarry, al bleef haar facebookpagina bestaan.

Wie die opzoekt, wordt doorverwezen naar die van Abigail Cartright, zoals ze zich inmiddels al meer dan tien jaar noemt. Gebleven is haar intrigerende beeldende werk, waarin ze een heel eigen, samenhangende wereld oproept.

Tussen de berichten op haar facebookpagina zitten regelmatig periodes van enkele jaren, maar het lijkt er nu op dat Cartright een nieuw album aan het voorbereiden is samen met Ana Mirabilis, een door haar opgericht muzikantencollectief.

Op YouTube kan je een aantal songs terugvinden die duidelijk de signatuur hebben die ook de songs op het introspectieve ‘Released’ hadden: die uit duizenden herkenbare stem, de kenmerkende akkoordenprogressies en de bepalende piano.

Tegelijkertijd zijn ‘Icicles’, ‘The Shore’ en ‘You Are Not Alone’ rauwer en donkerder dan de songs op dat album en door hun onheilspellende sfeer ook meer gelaagd. Daardoor zijn ze veelbelovend:

‘Icicles’

‘The Shore’

www.youtube.com/watch?v=M9XUtCc1O7A

‘You Are Not Alone”

www.youtube.com/watch?v=RsaHjZivZhs