Om  het feit te herdenken dat John Lennon dit jaar zeventig zou zijn geworden, brengt gitaarfabriek Gibson drie verschillende modellen John Lennon J-160E akoestische gitaren uit.

In 1962 wilde Lennon al een Gibson J-160E, maar die kon hij niet betalen. Manager Brian Epstein betaalde mee, zodat Lennon er toch een kon kopen.

Die J-160E verschijnt in drie versies.

De eerste, afgewerkt in de kleur Vintage Sunburst, lijkt in ieder geval op de gitaar die te horen is op hits als Please Please Me, With The Beatles en A Hard Day’s Night. Van die versie worden er vijfhonderd gemaakt. Deze gitaar gaat ruim 4700 dollar kosten.

De tweede is het Gustom Shop ‘Imagine’-model, afgewerkt in Soft White.

Deze versie is op verzoek van Yoko Ono geproduceerd en symboliseert overduidelijk de tijd waarin Lennon Imagine opnam. De prijs van dit model ligt net onder de 11.000 dollar.

Het derde model is identiek aan de gitaar die in de Rock en Roll Hall of Fame staat. Deze heeft een dunne, natuurlijke toplaag en is versierd met Lennon’s schetsen van zichzelf en Yoko Ono ten tijde van hun vredesprotesten in 1969. Deze gitaar gaat voor zo’n 15.000 dollar over de toonbank.

Vind je deze prijzen hoog? Troost je dan met het gegeven dat bij alle drie modellen een ‘vintage hardshell case’ zit.

Van deze twee laatste versies worden er maar zeventig geproduceerd. Lennon zou nu eenmaal zeventig zijn geworden Bovendien krijgt een koper ook een certificaat gesigneerd door Yoko Ono.

Het bericht over hoe de Nasa John Lennon eert, vind je elders op deze site.