Op 7 oktober gaat de Paul Simon-documentaire ‘In Retsless Dreams: the Music of Paul Simon’ in première in Amerikaanse bioscopen.

Deze documentaire van Alex Gibney gaat niet alleen over het opnemen van Simon’s recente ‘Seven Psalms’, maar over zijn hele carrière, dus inclusief de jaren met jeugdvriend Art Gurfunkel en het opnemen van het destijjds even controversiële als baanbrekende album ‘Graceland’, maar bevat ook recente beelden van de singer-songwriter aan het werk in zijn huisstudio.

Afgelopen weekeinde werd deze voor het eerst vertoond op het Toronto Film festival en ter gelegenheid daarvan was Simon er ook.

Tijdens een zogenaamd Q & A-interview tijdens dat filmfestival zei Simon dat hij zijn gehoorverlies nog niet had geaccepteerd, maar dat dat langzaam begon te komen.

Toch speelt hij nog elke dag gitaar: daarop kan hij zich helemaal uitdrukken en daarin vindt hij troost. Inn die zin is dat spelen voor hem heel belangrijk, want Simon door de doofheid an zijn linkeroor is zijn leven veranderd.

Binnenkort gaat hij echter repeteren met twee gitaristen. Die zouden sommige van zijn partijen kunnen spelen tijdens concerten, waardoor het voor hem mogelijk zou moeten zijn zich op zijn zang te concentreren en dus weer op te treden.

Ook zei hij, inmiddels alweer een nieuwe song te hebben geschreven:‘When I learned to Play Guitar’. Hij wist niet of hij er ooit iets mee zou doen:

www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/paul-simon-hearing-loss-new-son-in-restless-dreams-premiere-1235586890

Eerdere berichten over Paul Simon vind je in de categorie Nieuws.