Van singer-songwriter Jim White is onverwacht een nieuw album verschenen. ‘Permanent stranger’ verschijnt onder de groepsnaam Mama Lucky, want het een samenwerking tussen White en Tucker Martine.

Hoewel het  album nieuw is, gaat het om oude opnamen. Die zijn echter nooit eerder uitgebracht, want White vond zelf destijds al dat ze niet bij de rest van zijn songs pasten en legde ze dus terzijde.

Na zijn debuutplaat  ‘The Mysterious Tale of How I Shouted) Wrong-Eyed Jesus’ kwam White in contact met Tucker, een fan die muzikant, opnametechnicus en producer bleek.

White en Tucker werden vrienden en toen Tucker hoorde van de songs die White had liggen bood hij aan ze gratis op te nemen.

Ze namen ze op met lokale muzikanten, zangeres Linda Delgado zong de meeste nummers in en Marine nam na afloop van de sessie de opnamen mee naar Seatlle en liet daar bevriende muzikanten nog extra partijen invoegen.

‘Permanent Stranger’ bevat tien songs.

De tracklist:

  1. The Monster Song
  2. House of the Unknown
  3. These Are My Tattoos
  4. Where Would I Be?
  5. Something Is Out There
  6. Mighty Mountain
  7. No One Is Who I Am
  8. Driving in Texas
  9. Palm of my Hand
  10. Why Oh Why

White komt ook naar Nederland en België voor optredens vanaf half oktober.

De recensies van ‘No Such Place’, ‘Jim White Presents Searching for the Wrong-Eyed Jesus’ en ‘Drill a Hole in that Substrate and Tell me What You See’ vind je in de categorie Recensies singer-songwriter.