De Ierse singer-songwriter maakte twee mooie albums, die elkaar in kwaliteit niet veel ontliepen: zowel ‘Shadow Road Shining’ (2012) als ‘Unbroken Line’ (2018) stond vol melancholieke, open ballads waarin veel ruimte was voor Sidine’s emotionele zang.

Dat was dan ook de reden dat ik door de jaren heen teruggreep op die albums om een song van te draaien, of dat nu was in De rode draad over de maan, de trein, de ogen als spiegel van de ziel of ‘the road’ als metafoor.

Dat ze geen nieuw werk leek te maken, vond ik dan ook meer dan jammer, al zijn de tijden voor kleine artiesten bar: door streamen is de muziekverkoop drastisch afgenomen, aan streamen houd je bijna niets over en bovendien: als je relatief onbekend bent, wie gaat jou dan streamen?

Nu heeft ze een single opgenomen ter gelegenheid van Halloween, een traditie die behalve in de  VS ook wordt gevierd en Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland en inmiddels helaas onder druk van de commercie ook is overgewaaid naar Nederland.

Sidine nam ‘All Souls Night’ live op met Dave Hingerty op drums, Robbie Malone op bas en Conor Brady op gitaar.

Het nummer komt uit op 25 oktober as. en zou het eerste zijn van een ep waarop folk-heldinnen centraal staan.

Ik wrijf in mijn handen en oefen geduld, maar zal in Kippenvel 779 in ieder geval maar weer eens een song van haar draaien…