Zwardsick en Kippenvel kwamen elkaar in een ver verleden al regelmatig tegen, want van de albums ‘Burdock Bubbles’ en ‘Zwardsick Jam – Skin’ draaide ik regelmatig songs en die waren zo goed dat de groep op 29 november 2011 live in Kippenvel speelde.

Dat deed de groep in de oude RTV Katwijk-studio’s, waar het opreden ook werd opgenomen door de collega’s van de tv-afdeling, zodat dat vanaf 9 januari 2012 een aantal te keren op RTV Katwijk te zien was.

De groep met leden uit Katwijk en Leiden bleef in de jaren erna een te goed bewaard geheim, al trad de groep met enige regelmaat op.

Zwardsick bestaat gelukkig nog steeds in een bezetting met veel oudgedienden: drummer en percussionist Rick Potma, bassist en organist Arie van Duijvenvoorde, gitarist Aad Zuiderduijn, saxofonist Bill Nagel en zanger Philip Hayden maakten niet alleen verleden jaar de EP ‘Big Love Virus’, ze spelen op vrijdag 1 maart ook op het Leidse festival ‘Peel Slowly And See’ in de Resistor om 20:00 uur.

Het adres is: Middelstegracht 36, 2312 TX Leiden.

Bovendien hebben de mannen ook plannen voor een nieuw album.

Zwardsick speelt nog steeds eigen songs die bestaan uit een mix van rock, jazz, funk en blues met veel ruimte voor improvisatie, waarnaar in ieder geval Captain Beefheart, Frank Zappa, Pere Ubu en Tom Waits met veel genoegen zouden luisteren.

Dat kun jij trouwens ook, want de groep heeft een goed gevulde bandcamp-pagina:

https://zwardsick.bandcamp.com

Een korte indruk van een recent liveoptreden vind je hier:. 

terwijl 3voor12 Leiden de groep terecht ook in het vizier heeft:

https://3voor12.vpro.nl/lokaal/leiden/update~9ff58391-0d4c-41bf-994e-7074c2f2df5c~muziek-als-finnegans-wake~.html

Eerdere berichten over Zwardsick vind je in de categorieën concerttips. rootsmuziek op radio, tv en internet en Kippenvel live: aankondigingen.

De recensie van ‘Burdock Bubbles’ vind je in de categorie recensies blues.