De Engelse singer-songwriter Martyn Joseph komt begin maart naar het Europese vasteland voor een aantal optredens.

Vanaf 7 maart treedt hij solo op in België, Nederland en Duitsland tot en met 19 maart.

Van de tien optredens doet hij er acht in Nederland, wat iets zegt over zijn populariteit onder zijn fans.

Joseph is namelijk een veteraan met rond de 25 albums op zijn naam, maar is ondanks zijn trouwe schare fans toch relatief onbekend. Dat is onterecht, want zijn songs zijn muzikaal doortimmerd en zijn teksten zijn beschouwend en fel tegelijk, want hij is niet alleen sociaal bewogen in zijn teksten, hij probeert ook via zijn liefdadigheidsorganisatie ‘Let Yourself Trust’ het leve van mensen te verbeteren:

http://letyourself.net/

Live treedt hij solo op, maar dat compenseert hij met intensiteit.

Wie dat wil zien, kan naar het Ketelhuis in Oisterwijk op 10 maart, naar Qbus Club in Leiden op 12 maart, naar Mystiek Theater in Enschede op 14 maart, naar Acoustic Alley in Den Haag op 15 maart, naar De Amer in Amen op 16 maart en naar Walhalla in Rotterdam op 17 maart.

Zijn optredens op 8 maart in Bob’s Vinyl Sessions in Aarle-Rixtel en 19 maart in Blue Room Sessions Den Bosch zijn al uitverkocht en ook dat is een veelzeggend teken:

https://www.martynjoseph.net/tour

Van zijn album ‘1960’ draaide ik met veel plezier songs, doordat hij daarop bezingt hoe hij als kind achterin de Renault van zijn vader lag of hoe hij in het begin van de jaren zeventig in Laurel Canyon had willen zijn om wat songs te zingen voor Joni Mitchell en rond te hangen met Crosby, Stills, Nash & Young, zonder zijn idealen te verloochenen:

‘Born Too Late’:

Inmiddels is ‘This Is What I Want To Say’ uit en ook daarvan zijn diverse songs op YouTube terug te vinden:

‘Albert’s Place’

‘It’s A Fine Thing’:

‘Folding’: