Don Henley heeft het proces verloren dat hij had aangespannen over de tekst van ‘Hotel California’ en andere nummers van dat album.

Glenn Horowitz, Edward Kosinski en Craig Inciardi zijn dan ook vrijgesproken door de rechtbank. Zij  werden door Henley beschuldigd van de illegale verkoop ervan en pogingen hem onder druk te zetten ze weer van hen terug te kopen.

De reden is dat Henley volgens de rechtbank heeft geprobeerd de rechtbank te misleiden door allerlei bewijzen voor hun onschuld achter te houden.

Pas recent zou Henley meer dan zesduizend pagina’s aan aantekeningen en e-mails hebben vrijgegeven die de theorie van de advocaten van de drie verdachten ondersteunden: zij stelden de teksten legaal te hebben gekocht van Ed Sanders, ooit aangewezen als de biograaf van de Eagles.

Hij had op zijn beurt de teksten van ‘Hotel California’ en ‘Life in the Fast Lane’ gekregen van Henley, zo bleek uit die documenten, iets wat nu ook bewezen is.

Daarop leek het overigens vanaf het begin van het proces, want Sanders was in deze zaak geen verdachte, hoewel ook hij de documenten gestolen of verduisterd zou moeten hebben, als Horowitz, Kosinski en Inciardi echt hadden geprobeerd ze illegaal te verkopen.

Eerdere berichten over de Eagles en over deze rechtszaak vind je in de categorie nieuws.