Zoals bekend zette Beyoncé een nieuwe versie van ‘Blackbird’ van de Beatles op haar nieuwe album ‘Cowboy Carter’, al gaf ze dat de titel ‘Blackbiird’.

Hoewel haar versie enigszins afwijkt van het door Paul McCartney geschreven origineel door de koortjes die worden gezongen door vier zwarte countryzangeressen (Tanner Adell, Tiera Kennedy, Reyna Roberts en Brittney Spencer), door een baspartij en een strijkersarrangement, komen langzaam onverwachte overeenkomsten tussen de twee versies naar buiten: zo heeft Beyoncé  gebruik gemaakt van elementen van de opname van de Beatles.

Zij gebruikte McCartney’s gitaarpartij en het door hem gestampte ritme met zijn toestemming.

Dat blijkt niet direct uit de door het Beyoncé-kamp beetje bij beetje vrijgegeven gegevens over de muzikanten, want daar wordt McCartney opgevoerd als gitarist en als een van de producers zonder verdere  toelichting. Wel is het bevestigd door een bron uit de omgeving van McCartney, die dan weer iemand citeerde uit de omgeving van Beyoncé.

Dat maakt het wel een zoekplaatje, maar gezien McCartney’s lof voor de versie van Beyoncé zou het best eens waar kunnen zijn:

www.instagram.com/p/C5WHmjnNPZj/?utm_source=ig_embed&ig_rid=5fd225c3-3aef-46cc-bb51-22537fac6247&img_index=1

Eerdere berichten over Paul McCartney vind je in de categorieën nieuws, Dossier: Ook al dood…, concertrecensies en Dossier: politiek en popmuziek.