Daryl Hall en John Oates rollend al enige tijd vechtend over straat over Oates’ voorgenomen verkoop van zijn aandeel in hun gezamenlijke bedrijf zonder zijn toestemming, al deed hij zelf eerder al iets soortgelijks.

Hall zocht op de pers en beschuldigde zijn muzikale partner van allerlei lelijke eigenschappen als ‘ultimate partnership betrayal’, vijandig en agressief gedrag.

Dat meningsverschil eindigde dan oook in de rechtszaal, maar Oates hield al die tijd zijn mond, terwijl Hall veelvuldig de aanval koos via de pers.

In een interview met Rolling Stone slaat hij nu een opmerkelijk gematigde toon aan. Hij legt erin uit hoe Hall en hij uit elkaar groeiden tijdens de coronaperiode en hoe hij zijn toekomst ziet:

Hij en zijn vrouw besloten dat het tijd was om iets terug te doen en richtten de Oates Song Fest for Feeding America op, waarmee ze naar zijn zeggen 350.000 gezinnen van voedsel voorzagen.

Ook was hij niet langer geïnteresseerd in het spelen van hun klassieke hits als ‘Maneater’ en ‘Kiss on My List’.

Over het conflict met Hall zegt hij dat het een zakelijk geschil was zoals er zoveel zijn en dat ze daar een oplossing voor zullen vinden.

Oates probeert Hall’s beschuldiging te ontzenuwen dat hij probeerde hem maximaal te raken door de verkoop van zijn deel in hun gezamenlijke onderneming bekend te maken vlak voordat Hall aan een Aziatische tournee zou beginnen door op die manier een van de lonten uit dat spreekwoordelijke kruitvat te halen.  

Wel is het voor Oates duidelijk dat Hall and Oates verleden tijd is, al staat hij wel open voor het herstellen van hun vriendschap.

Hij noemt hem een van de grote songwriters én een van de grote zangers uit de geschiedenis en sluit desgevraagd een laatste gemeenschappelijk nummer ook weer niet helemaal uit: ‘I have no idea. But I don’t see it. I really don’t. Life is funny though. You never know what kind of curve it will throw you.’

Eerdere nieuws over Hall en over Oates vind je in de categorie nieuws.