Singer-songwriter Amos Lee blijkt een eerbetoon te hebben opgenomen aan Southern singer-songwriter Lucinda Williams.

Hij coverde twaalf van haar songs voor zijn album ‘Honeysuckle Switches: the Songs of Lucinda Williams’, dat vrij onopgemerkt uitkwam aan het eind van december 2023.

Na zijn in 2022 verschenen album ‘My Ideal ( a Tribute to Chet Baker Sings)’ is dat dus een tweede keer dat Lee een van zijn iconen eert, al liet hij de trompet op dat album over aan Anwar Marshall.

Zijn voorliefde voor Williams dateert al van lang geleden, want al in 2011 zong ze al mee in ‘Clear Blues Eyes’ Op ‘Mission Bell’, terwijl hij regelmatig nummers van haar zong tijdens zijn optredens.

Toch is dit album onverwacht in die zin, dat hij de genres singer-songwriter en roots vaarwel had gezegd op zijn albums ‘Spirit’ (2016), ‘My New Moon’ (2018) en ‘Dreamland’ (2022), waarop hij een soort combinatie van breed georkestreerde popmuziek en soul maakte.

Lee keert op ‘Honeysuckle Switches: the Songs of Lucinda Williams’ door de spaarzame, akoestische muziek namelijk terug naar het geluid van  de albums ‘Mission Bell’ (2011) en ‘Mountains of Sorrow, Rivers of Song’ (2013). Daarbij volgt hij hoorbaar de zanglijnen van Williams in haar originelen, net zoals hij eerder het geluid van Chet Baker integer reproduceerde.

Toevallig of niet, of ‘Mission Bell’ zong Williams me in ‘Clear Blue Eyes’…

De respectvolle aanpak van Lee levert een even intiem als integer album op met als bijkomend voordeel dat de teksten van de door de jaren heen steeds onverstaanbaarder zingende Williams nu kristalhelder klinken.

de tracklist:  

1   Are You Alright

2   Fruits of my Labor

3   Get Right with God

4   Compassion

5   Everything Has Changed

6   Born to Be Loved

7   Greenville

8   Little Angel Brother

9   Sweet Old World

10 I Envy the Wind

11 West

12 Bus to Baton Rouge

www.youtube.com/watch?v=vUsBGnE5hK0&list=OLAK5uy_kQIRSr3OnosNSZRZJMNTSbrZgU1AHCCAw

Eerdere berichten over Amos Lee vind je in de categorieën nieuws en rootsmuziek op radio, tv en internet.

Berichten over Lucinda Williams vind je in de categorieën nieuws, rootsmuziek op radio, tv en internet, concerttips, Dossier Ook al dood…

De recensies van haar vroege albums ‘Ramblin’ ’ en ‘Happy Woman Blues’ vind je in de categorie recensies roots.