The Who-gitarist Peter Townsend heeft in een interview met Mojo zijn nood geklaagd.

Hij voelt zich niet langer lid van die fameuze groep, zo zei hij, want het is een groep muzikanten die door zanger Roger Daltrey is uitgekozen, zelf drummer Zak Starkey niet, die al jaren bij The Who drumt.

Townsend sipt dat hij in de groep de vervanger is van de gitarist die speelt tijdens Daltrey’s solotournees en diens bandleider is, Frank Simes.

Paradoxaal genoeg schikt hij zich naar eigen zeggen zonder bedenking in die ondergeschikte rol, want hij deinst ervoor terug zelf een groep te moeten samenstellen: die gedachte maakte hem doodsbang.

Bovendien voegt hij er nog aan toe, dat zijn verstandhouding met Daltrey beter is dan ooit.

Bijzonder is wel, dat Simes in het verleden ook met The Who toerde: dat deed hij in 2012 en 2014.

Of Townsend last heeft van zijn geheugen of van ‘jalousie de métier’? Wie het weet, mag het zeggen…

Daltrey op zijn beurt heeft dan weer een hekel aan de moderne trend dat die ‘verdomde setlists’ van concerten via internet bekend worden.

Op die manier komen mensen met verwachtingen naar een later concert uit dezelfde tournee en willen ze dus in feite niet meer worden verrast. Dat beperkt hem in zijn vrijheid de songs te spelen waar hij op dat moment zin in heeft.

Aan dat verlangen wil hij juist toegeven tijdens zijn Amerikaanse tournee, die vandaag van start gaat: tijdens die optredens wil hij juist eigen songs combineren met Who-klassiekers én songs van anderen die hem dierbaar zijn en die voorzien van een ander geluid dan voorheen..

Daltrey stelde daarvoor een begeleidingsband samen met twee gitaristen. Hun namen zijn pikant in verband met Pete Townsend’s opmerkingen over gitarist Frank Simes, want die lijkt Daltrey niet te vergezellen deze keer.

De twee gitaristen van dienst zijn Doug Boyle en frappant genoeg ook Simon Townsend, inderdaad de jongere broer van Pete en jarenlang een van de livegitaristen van The Who.

Zo wordt het er allemaal niet duidelijker op…

https://www.billboard.com/music/rock/roger-daltrey-tour-scream-interview-1235703277/

Eerdere berichten over Townsend, Daltrey en The Who vind je in de categorieën nieuws, Dossier politiek en popmuziek en Dossier Brexit en popmuziek.