Op dinsdag 11 juni om 21:50 uur is de Blokhuis Extra-documentaire ‘Jesus Is Just Alright’ te zien op NPO Extra.

Daarin  kijkt Leo Blokhuis naar de kruisverbanden tussen de Bijbelse figuur Jezus van Nazareth en popmuziek.

Daarin is inderdaad bijvoorbeeld ‘Jesus is just alright’ te horen, een gospelnummer dat in de vroege jaren zeventig een hit werd in de versie van The Doobie Brothers.

Blokhuis koos ook nummers van Lenny Kravitz, U2, de Edwin Hawkins Singers, George Michael, Helen Reddy, Cliff Richard, Prince en maakte een minispecial rond het fenomeen Jesus Christ Superstar.

Ik ga deze vooraanstaande popprofessor niet voor de voeten lopen, maar zou toch graag meer obscure gospels willen horen als ‘Let Jesus Fix It’ van de Space Spiritual Singers, ‘Jesus is Listening’ van in de jaren vijftig nog piepjonge Candi Staton and the Jewel Gospel Trio, ‘Jesus Came at Midnight’ van de Kansas City Soul Revivers en de field recording ‘Jesus Going to Make up My Dying Bed’ van Horace Sprott, maar ook bijvoorbeeld ‘Baby King’ van Marc Cohn, en ‘I Want Jesus’ van het Sherman Holmes Project.

Er is maar een manier om er achter te komen of Blokhuis dat ook doet….

dinsdag 11 juni, 21:50 uur, NPO Extra

NPO 2 Extra is te zien op tv via kanaal 82, via de NPO-app of via www.npo.nl/npo2extra

Eerdere berichten over Leo Blokhuis vind in de de categorie rootsmuziek op radio, tv en internet, muziekboeken, concerttips en nieuws.