Van de Utrechtse folky singer-songwriter Gildor is een tweede album uitgekomen. Dat heet ‘Long Way Around’.

Dat gebeurde in relatieve stilte, maar op grond van zijn debuut ‘Silent River’ is dat onterecht: dat was én is een zeldzaam sterk en sfeervol debuut.

Zeldzaam was ook, dat de kracht van zijn songs werd herkend door de befaamde Engelse producer, manager en labeleigenaar Sandy Robertson. Hij stelde Gildor in staat om zijn opnamen af te maken in een Londense studio met gerenommeerde muzikanten als gitarist Robbie McIntosh en steelgitarist BJ Cole.

Robertson produceerde bijvoorbeeld in de vroege jaren zeventig de eerste drie albums van Steeleye Span, Plainsong’s ‘In Search of Amelia Earhart’ en daarna meerdere soloalbums van de belangrijkste leden daarvan: Iain Matthews en Andy Roberts. Ook produceerde hij John Martyn’s ‘Well Kept Secret’.

Je zou dus alleen op basis van Robertson’s reputatie al zeggen, dat Gildor talent heeft. Dat bleek echter ook duidelijk in de twaalf songs van ‘Silent River’: hij combineert daarin folk en pop, maar voegt daaraan ook veel eigens toe, terwijl hij ook overtuigend zingt.

Op ‘Long Way Around’ gaat Gildor verder op die weg in maar liefst veertien songs en bewijst hij dus een blijvertje te zijn.

de tracklist:

Instinct

Long Way Round

Slow Drive

Static Wash (prelude)

The Rush

Moon over Minca

Breakfast in the Sun

Residual Bliss

For Sandy

Summer

Simple As That

You’re a Big Girl Now

Passage of Time

Long Way Round (reprise)