The Culture Show op BBC 2 zendt donderdagavond 28 oktober om 20.00 uur een uur lang een interview met Keith Richards uit.

De directe aanleiding is de pas verschenen autobiografie van de Rolling Stones-gitarist. Die wordt door recensenten bejubeld, omdat Richards zeer uitgesproken is over zijn eigen verleden vol seks, drugs en rock ‘n’ roll, maar ook kritisch staat tegenover John Lennon, Bruce Spingsteen en vooral tegenover de andere Glimmer Twin: Mick Jagger.

Vooral over de laatste doet hij zeer gekruide uitspraken: over diens ego, zijn slechte solo-cd’s en de omvang van diens geslacht (hoewel Kippenvel de relevantie van dat onderwerp ook na lang nadenken ontgaat, of het zou toch Richards’ penisnijd moeten zijn).

Nadeel is dat Richards inmiddels ongeveer net zo onverstaanbaar spreekt als de negentigjarige die hij inmiddels lijkt te zijn.

Wie die handicap al kijkend wil overwinnen, kan pagina 888 van Ceefax inschakelen, de Engelse teletekst. Dan verschijnen ondertitels in beeld in iets samengevatte vorm. Die kunnen echter toch voor de nodige opheldering zorgen tijdens het luisteren naar de nog het meest op een mengsel van gekuch en gekreun lijkende zinnen van dat zeer oud geworden deugnietje.