Popmagazine Heaven is al langer dan tien jaar (!) misschien wel het mooiste muziekblad van Nederland.

Ook door de crisis in de muziekindustrie slaagt het blad er helaas in een door velen onontdekte, tweemaandelijkse parel te blijven.

Toch ziet het blad er ook deze aflevering weer uiterst aantrekkelijk uit, want de cover van dit 69e nummer is aangepast aan Heaven’s Heetste 69 (tsja…..)

In een begeleidend stuk geeft de redactie een verantwoording van het hoe en waarom van deze 69 songs, maar ons inziens is het toch vooral een excuus om eens een lijst te kunnen maken van goede songs met een thema. Dat is niet erg, want elke reden om goede popmuziek onder de aandacht te brengen is goed genoeg.

Vanavond draait Kippenvel in De Rode Draad daarom uit die Top 69 drie songs. Dat zijn op zich alle drie klassiekers, die zich desondanks verbijsterd zullen afvragen wat ze in elkaars gezelschap doen, hoewel er nog wel een rood draadje te spannen is voor wie wil.

Dat zullen wij in een korte toelichting dan ook graag doen, want wat hebben Little Richard, Labelle en Peter Gabriel met elkaar te maken? Maar goed, tenslotte is ook De Rode Draad slechts een excuus om mooie muziek te draaien…………………….