Op 23 november draaiden we in De Rode Draad al drie songs uit Heaven’s Heetste 69, een even onzinnige als leuke Top-69 van popmagazine Heaven.

Dat tweemaandelijkse muziekblad bestaat inmiddels al langer dan tien jaar en leidt ondanks uitvoering én inhoud helaas nog altijd een bestaan in de luwte.

Zoals we toen ook schreven, is die lijst toch vooral een excuus om eens een uitgebreide lijst te kunnen maken van goede songs met een voor de hand liggend, maar willekeurig thema als excuus. Tenslotte verzin je alleen op een hete zomerdag de combinatie tussen het 69e nummer van je blad, een zekere seksuele variant en even zoveel popsongs. Toch blijft elke reden om goede popmuziek onder de aandacht te brengen overigens goed genoeg.

Vanavond draait Kippenvel in De Rode Draad daarom opnieuw drie songs uit die Top 69. Dat zijn net als vorige keer drie klassiekers, hoewel de een veel bekender is dan de ander en ze zeker niet alle drie een single zijn geweest.

In tegenstelling tot de songs van Little Richard, Labelle en Peter Gabriel hebben deze drie verder niets met elkaar te maken, maar goed, tenslotte is ook De Rode Draad wekelijks slechts nog maar eens een ánder excuus om mooie muziek te draaien…………………….