Sony begint Music Unlimited. Dat is een dienst waarmee je muziek kunt streamen vanaf het internet, net als bij Spotify en de aangekondigde streamvariant van iTunes. De hippe vorm van streamen is ‘cloud based library’.

In tegenstelling tot sporify kent Music Unlimited geen gratis variant die wordt gefinancierd door reclameboodschappen te laten horen.

Het basisabonnement gaat in het Verenigd Koninkrijk 3,99 pond per maand kosten en 3,99 euro in Ierland. De Premiumbundel kost in het V.K. 9,99 pond en in de Ierse republiek 9,99 euro.

Daarvoor krijgt een abonnee toegang tot ongeveer zes miljoen nummers van majors Universal, Sony, EMI en Warner, maar ook van independent labels.

Op dit moment heeft Sony nog niet bekendgemaakt, wat het verschil tussen de twee abonnementen is. Wel kunnen andere muziekcollecties (b.v. iTunes) worden geïntegreerd in de mediabibliotheek van Music Unlimited.

Nieuw lijkt dat Sony zorgt voor de mogelijkheid de muziek ook af te spelen op zijn eigen Bravia-t.v.’s, Blu-Ray-spelers die een internetfunctionaliteit hebben en de console PlayStation 3. Ook op  draagbare apparaten van Sony en op mobiele apparaten met Google’s besturingssysteem Android kan naar de muziek van Music Unlimited worden beluisterd.

In 2011 zal de dienst ook beschikbaar komen in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Australië en Nieuw-Zeeland. Wanneer Nederland aan de beurt is, is nog onduidelijk.