Vier sites die tickets doorverkopen moeten van de Consumentenautoriteit hun website aanpassen. Ticketunlimited.nl, pepetickets.nl, ticketsnederland.nl en kaartverkoop.nl vermelden volgens de  Consumentenautoriteit niet dat ze doorverkochte tickets aanbieden. Bovendien geven zij de prijs niet juist weer of ontbreken gegevens van het bedrijf achter de website.

Als de bedrijven de veranderingen niet doorvoeren, moeten ze een boete tot € 5000,- per week per overtreding betalen. Die kan oplopen tot maximaal 100.000 euro per overtreding.

De Consumentenautoriteit vindt het belangrijk dat de consument bewust kiest of hij wel of niet een doorverkocht ticket wil kopen. Daarom moeten consumenten beschikken over de juiste informatie.

Afgelopens september vroeg de Consumentenautoriteit al de kaartdoorverkopers 4alltickets, tickets4events, budgetticket, onlineticketshop en worldticketshop dezelfde veranderingen door te voeren voor hun websites.

Inmiddels is het de Consumentenautoriteit gebleken dat geen van de genoemde bedrijven daaraan gevolg heeft gegeven. Daarom zijn  intussen dwangsommen opgelegd van in totaal €25.000,-.