Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Uitreiking Pop Media Prijs 2010

januari 10th, 2011 at 10:00

Op vrijdag 14 januari a.s. reikt Muziek Centrum Nederland tijdens het EuroSonic/Noorderslag seminar in Groningen voor de zeventiende maal de Pop Media Prijs uit.

Deze keer zijn genomineerd: Dirk Jan Roeleven (maker van reportages voor het tv-programma Top 2000 a gogo), Eric Corton (presentator van VPRO 3voor12Radio en BNN That’s Live en schrijver van de rubriek NRC Rocks op www.nrc.nl) en Rob van Scheers (auteur van De Jazzparade – Een verborgen geschiedenis van New Orleans).

Aan de bekendmaking van de winnaar om 15:00 uur in de Oosterpoort te Groningen gaat een rondetafelgesprek vooraf met de drie genomineerden onder leiding van Arjen Davidse van Muziek Centrum Nederland.

De Pop Media Prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.500,-, beschikbaar gesteld door Muziek Centrum Nederland.

Eerdere winnaars van de Pop Media Prijs waren o.a. Jip Golsteijn, Tom Engelshoven, Anton Corbijn, VPRO 3voor12, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, Leo Blokhuis, Jan van der Plas en Sander Donkers.

De Pop Media Prijs is een initiatief van Muziek Centrum Nederland ter stimulering van de Nederlandse popjournalistiek en wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist, waarbij vooral wordt gekeken naar de bijzondere prestaties in het afgelopen jaar. Hierbij gaat het om publicaties met het onderwerp popmuziek uit het hele mediaveld.

De onafhankelijke jury bestaat dit jaar uit: Tom ter Bogt (voorzitter), Charlie Dée, Marlies Timmermans, Wijnand Honig, David Kleijwegt en Sander Donkers (winnaar vorig jaar).

Comments zijn gesloten.