Op zondag 9 januari plaatste Muziekwereld.com zonder toestemming of bronvermelding een recensie uit popmagazine Heaven. Op die manier deed de site alsof dat een eigen bericht was en daartegen tekende ik bezwaar aan bij de site. In tegenstelling tot de vorige keren maakte ik een persbericht voor www.nieuwbank.nl. Het was inmiddels namelijk de derde keer. Ook zette ik een bericht op deze site en daarvan mailde ik een kopie als bijdrage aan het gastenboek van Muziekwereld.com.

Dat is de enige manier om met de site in contact te komen, want de redactie is anoniem. Na de plaatsing op mijn site van het bericht ‘Muziekwereld.com maakt zich herhaaldelijks schuldig aan plagiaat’ heeft Muziekwereld.com de recensie van C. W. Stoneking’s Jungle Blues, gepubliceerd in Heaven no. 69, november/december 2010 op bladzijde 56, zonder verdere toelichting teruggetrokken. Die werd vervangen door een andere recensie van dezelfde cd, geschreven door Rein van den Berg voor www.johnnysgarden.nl . De bronvermelding staat deze keer wél onder de tekst.

Muziekwereld.com’s handelwijze is deze keer identiek aan de manier waarop deze website dezelfde fout die twee eerdere keren ongedaan heeft gemaakt. Dat gebeurde overigens steeds pas nadat ik daarom nadrukkelijk verzocht via, inderdaad, een bijdrage aan het gastenboek.

Net als bij die twee vorige keren werd mijn recensie zonder enige vorm van excuses vervangen door een andere, ook toen mét bronvermelding.

Door die manier van doen kom ik er niet achter, of die anonieme redactie het nu betreurt dat zij deze vorm van plagiaat opnieuw heeft gepleegd óf dat dat uitgekomen is.

Hopelijk profiteert de cd van C. W. Stoneking hiervan, dan hebben we tenminste nog een winnaar in deze klucht.