Bob Dylan heeft een contract voor zes boeken getekend bij de gerenommeerde Amerikaanse uitgever Simon and Schuster.

Die uitgeverij bracht ook in 2004 al Dylan’s Chronicles Volume I uit, een boek waarvan Kippenvel niet buitengewoon onder de indruk was. Alleen het gedeelte over de opnamen met Daniel Lanois in New Orleans sprong eruit en dan nog vooral door de herkenbaarheid van de sfeer in die stad en niet vanwege het bloestollende niveau van de onthullingen uit de het huis dat als studio dienst deed.

Dylan’s agent heeft geprobeerd andere uitgevers te interesseren, maar die hapten niet toe. Zij zouden bang geweest zijn voor Simon & Schuster, dat vond dat het recht had op het uitgeven van Dylan’s nieuwe, omdat ze ook Chronicles Volume I hadden uitgegeven. De titel suggereerde volgens de uitgever immers een serie. Daarbij schijnt in ieder geval de indruk geweest te zijn dat de New Yorkse uitgever eventueel best naar de rechter wilde stappen.

Twee van de beken zouden vervolgdelen zijn op die Chronicles zijn, een ander book zou gebaseerd worden op zijn teksten uit Dylan’s radio show bij radiostation Sirius/XM radio, waar hij het Theme Time Radio Hour samenstelt en presenteert.

Wat er in de andere boeken komt te staan, is onbekend. Dylan zelf doet er traditiegetouw knorrig het zwijgen toe.