Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Ilse DeLange centraal in KRO’s Profiel

februari 13th, 2011 at 9:00

Hoewel Kippenvel gemengde gevoelens heeft bij Ilse DeLange’s muziekkeuzes, smelten wij zonder moeite voor haar elke keer dat wij haar op t.v. zien. Haar al jaren constante spontaniteit breekt de reserves die wij soms hebben bij het soms door verwacht commercieel succes ingegeven lijkende repertoire dan telkens tot de grond toe af.

Stiekem hebben wij bovendien ook nog een hoop respect voor het feit dat zij er in een sterk veranderende markt in slaagt op al haar cd’s haar voorliefde voor countryachtige singer-songwriterwerk te laten doorschemeren, hoewel wij nog altijd hunkeren naar een cd als Livin’ On Love uit 2000, waarop zij eenmalig in de voetsporen leek te treden van iemand als Bonnie Raitt. Dat zij bovendien in Nederland enorm populair blijft bij een enorme schare trouwe fans, vinden wij ook mooi.

Alles bij elkaar zijn wij er ook nog eens van overtuigd, dat deze  inmiddels door alle wateren van de muziekbusiness gewassen, gerijpte professional doet wat zij zelf wil en daarbij haar doel scherp in de gaten houdt.

De uitzending van KRO’s Profiel wordt uitgezonden op maandag 14 februari. Of dat toeval is, of symbolisch voor de status die DeLange, weten wij natuurlijk niet. Wel weten wij dat de uitzending een herhaling is van 17 november j.l. die ook te zien is via:

http://tv.kro.nl/KROgemist.aspx?Media=TV&searchvalue=profiel

Profiel: Ilse DeLange

Maandag 14 februari 20:25 – 21:20 Nederland 2

De column Tweede viool vind je, lekker voorspelbaar, in de categorie columns

Comments zijn gesloten.