De Amerikaanse marketingdeskundige Steve Stoute heeft scherpe kritiek geuit op de organisatoren van de Grammy-uitreiking.

Hij zegt in een grote advertentie in de New York Times op 20 februari jongstleden dat de Recording Agency (NARAS) het zicht op de hippere muziek verloren heeft. Dat blijkt volgens hem uit het feit dat acts als Eminem en Justin Bieder geen Grammy kregen, terwijl ze wel genomineerd waren.

Stoute is niet de  eerste de beste: zijn marketingbureau Translation koppelde bijvoorbeeld McDonald’s aan de hiphopcultuur en zorgde zo voor de doorbraak naar een nieuwe, jeugdige doelgroep.

Hij noemt het feit dat het ondoorzichtig is hoe er gestemd wordt als punt van kritiek. Volgens hem is dat al langer aan de gang: in 2001 verloor Eminem’s Marshall Mathers LP van Two Against Nature van Steely Dan, terwijl U2 al eens verloor van de soundtrack O Brother, Where Art Thou?

Bovendien treden genomineerden op die later niet gewonnen bleken te hebben. Ook dat lot trof dit jaar Eminem.

Ook heeft Stoute kritiek op het feit dat Esmeralda Spalding won in de categorie Best New Artist, terwijl zij al drie cd’s uit heeft. Justin Bieber en Drake daarentegen, zo zegt Stoute, werden op basis van een plaat wereldberoemd, maar kregen die Grammy niet.

Interesse in Stoute’s gedetailleerde kritiek?

http://www.hollywoodreporter.com/news/marketing-exec-steve-stoute-criticizes-159648

http://www.hollywoodreporter.com/news/steve-stoute-explains-40000-nyt-160049

http://www.hollywoodreporter.com/news/marketing-exec-steve-stoute-criticizes-159648?page=2