In het radioprogramma TROS Muziekcafé komen elke zaterdagmiddag tussen 16:00 en 18:00 vier acts enkele nummers live spelen.

Het aanbod wisselt sterk, maar op zaterdag 5 maart is de lijst zeer interessant: Selah Sue, Daniel Lohues, Steffen Morrison en Scarlet Mae staan op het podium in het Amsterdamse Muziekcafé.

Daniël Lohues hoeft natuurlijk niet te worden geïntroduceerd, maar vooruit dan maar: deze veelzijdige Drentse componist, zanger, multi-instrumentalist, producer én columnist heeft al een lange carrière achter zich, maar vermoedelijk nog een langere voor zich.

Hij begon in de dialect, ging solo en nam een hele reeks cd’s op waarvan Allenig I, II, III en IV  de recentste zijn. Zij verbeelden de vier seizoenen en de stemmingen die daarbij horen.

Ook produceerde hij d erecente cd van Rob de Nijs, Eindelijk Vrij. Die namen de twee op in de Amerikaanse staat Louisiana, waar Lohues ook eerder al enkele solo-cd’s opnam met en zonder de Lousiana Blues Club.

Op 11 februari kwam zijn nieuwe cd Hout moet uit. Verrassend genoeg schreef hij de songs voor die plaat met Bernard Gepken en Guus Strijbosch, vaak aan de keukentafel.

Selah Sue is een jonge Belgische singer-songwriter die verleden jaar doorbrak met  Raggamuffin en Black Part Love.

Haar eerste cd staat op punt van uitkomen.

Van Steffen Morrison weten wij (nog) niets, maar Scarlet Mae’s slechts vier songs tellende debuut-ep kennen wij al wel.

Zangeres, pianiste en songwriter Marije van Rijn en drummer Daan van Kasteren ontmoetten elkaar al op de middelbare school en kwamen op het conservatorium in Rotterdam contrabassiste Caroline Kamp tegen.

Zij werden in april 2010 tweede in de Grote Prijs van Zuid-Holland en klinken in een combinatie van pop, singer-songwriter en jazz hecht en intiem.

Muziekcafé, Studio Plantage aan de Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam (naast de hoofdingang van Artis)

Publiek vanaf 10 jaar is welkom vanaf 15:30
Radio 2, zaterdag 5 maart van 16:00 – 18:00