Hoewel het solowerk van de Amerikaanse gitarist Adrian Belew niet ieders kopje thee is, kennen heel veel mensen zijn uiterst eigenzinnige geluid in ieder geval uit het verleden.

Belew was een tijdje erg in trek bij popgrootheden van allerlei aard zoals Talking Heads en King Crimson. Hoewel de tweede groep ook nooit een groot publiek bereikte gezien het nogal hermetische karakter van Robert Fripp’s composities, kennen velen Belew’s olifantengeloei wel van Talking Heads, in wiens dienst hij onder meer Remain In Light opnam.

Op zondag 6 maart is Belew solo te gast bij vpro’s Vrije Geluiden op Nederland 1, terwijl hij ’s avonds ook solo in Paradox in Tilburg speelt.

Het programma VproJazzLive besteedt ruim aandacht aan Belew: op donderdag 10 maart en 11 maart zendt het een audiobiografie van de gitarist uit. Omdat die uitzendingen ’s avonds om twaalf uur beginnen, noemt Kippenvel dat toch liever vrijdag en zaterdag:

Radio 6: VproJazzLive vrijdag 10 maart 0:00 uur

Radio 6: VproJazzLive zaterdag 11 maart 0:00 uur

Op de site van dat programma staan vier video’s van live-nummers en een opname van het concert van het Adrian Belew Power Trio van 27 oktober 2010 in P60, Amstelveen.

http://vprojazzlive.radio6.nl/2011/02/27/adrian-belew-power-trio