Op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart is Jazz Maastricht Masters 2011in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht, uiteraard.

Op vrijdag zijn meteen de toppers te zien, althans volgens ons. Het festival heeft dan optredens van de door ons zeer geliefde soulzangeres Bettye LaVette en de ook door ons gekoesterde Britse soulman James Hunter.

In totaal zijn er trouwens negen podia en andere acts zijn op vrijdag World Trio, Tricycle, Claudio Puntin & Insa Rudolph’s Sepiasonic en sologitarist Stian Westerhus.

Op zaterdag 26 maart is Bobby McFerrin de grootste naam. Andere artiesten zijn: het project Dream Cycle van Wolfgang Muthspiel & Aydin Esen, Tin Men & the Telephone, het trio Roelofs & Lauscher, de Belgische toppianisten Ewout Pierreux & Bart van Caenegem en de speciaal samengestelde big band van de Conservatoria Maastricht, Gent en Tilburg, met eigen jazzarrangementen op traditionele Balkanmuziek.

Meer details? www.jazzmaastricht.com

Recensies van Bettye Lavette’s cd’s The Scene Of The Crime en Inspirations – The British Rock Songbook plus een profiel vind je elders op deze site.