Het digitale themakanaal hebben we bij Kippenvel thuis helaas nog niet, maar gelukkig heeft de zender ook een website.

Op beide zijn namelijk allerlei mooie dingen te zien die naar de mening van de verantwoordelijken op de publieke zenders te weinig kijkers zouden trekken.

Daarover kunnen wij natuurlijk een potje gaan zitten bitsen, want als een voetbalstadion met een capaciteit van 50.000 toeschouwers is uitverkocht, vindt men dat tenslotte wel een succes.

We houden ons echter in, want op Cultura zijn tenslotte toch maar mooi zowel Dr. John als the Neville Brothers te zien, al gaat het daarbij in beide gevallen om concerten uit 1995.

Voor Dr. John’s concert betekent dat, dat het vermoedelijk enigszins lijkt op de dvd Live At Montreux 1995, maar dat is dan goed nieuws. In zijn band zaten toen ook al de onlang helaas overleden drummer Herman Ernest III, bassist David Barard en een blazerssectie van oude vrienden trompettist Charlie Miller, en saxofonisten Alvin Red Tyler en Ronald Cuber.

Vooral de dag van de uitzending van Dr. John’s concert is gelukkig gekozen. De eerste reden die Cultura geeft is weliswaar van een ongelooflijke gezochtheid, maar donderdag 5 mei is de eerste dag van het tweede weekeinde van het New Orleans Jazz and Heritage Festival, waar Dr. John uiteraard ook optreedt.

Meer info?www.cultura.nl