De Warner Music Group neemt de uiterste consequentie van een advies waarom het bedrijf zelf heeft gevraagd. De platengigant vroeg externe adviseurs Goldman Sachs en AGM Partners om een ongetwijfeld peperdure strategie en kreeg die ook: zet jezelf te koop.

Naar verluidt is een beleggingsfirma van een Russische miljonair zeer geïnteresseerd in Warner. Het in Amerika geregistreerde Access Industries is namelijk van Len Blavatnik. Hij heeft al een minderheidsbelang in Warner en was ook al eerder lid van de directie van Warner.

Hij is bereid om ongeveer 1,8 pond dollar te betalen voor labels als Atlantic Records, Reprise Records en EastWest Records. Deze labels beheren de muziekrechten van zulke uiteenlopende acts als The White Stripes, Frank Sinatra, Michael Bublé, Ray Charles en Jay-Z.

Naar verwachting zal de koop binnen enkele dagen zijn beslag krijgen, hoewel ook de Amerikaanse miljonairs Alex en Tom Gores interesse zouden hebben.. Wie de nieuwe eigenaar van Warner wordt, mag zich voortaan de p

Ook zij zijn gepokt en gemazeld in de wereld van het geld, want zij maakten hun fortuin onder meer met het beleggingsfonds Platinum Equity.

Beide partijen zouden bereid zijn ongeveer 600 miljoen pond in het bedrijf te steken en de schuld van 1,2 miljard pond over te nemen.

Ook spaargeld over?www.independent.co.uk/news/business/news/warner-music-to-be-sold-for-16318bn-2277838.html