Dat Depp interesse heeft in muziek, hoeft niemand te verbazen. Zo ging hij van school zonder diploma om gitarist in een rockband te worden, maar blijkbaar ging er iets mis en werd hij Hollywood’s alternatiefste ster.

Toch is die liefde voor muziek gebleven: zo is hij samen met de nog veel tegendraadser zanger Chuck E. weiss eigenaar van The Viper oom, een club in Los Angeles en speelde hij gitaar op de soundtrack van Once Upon A Time In Mexico en op het Oasis-nummer Fade In-Out. Ook heeft hij zijn eigen band ‘P’ en is hij getrouwd met de Franse zangeres Vanessa Paradis.

Nu schrijft Depp een nummer van Aerosmith-zanger Steven Tyler. Misschien is het moment van bekendmaken ook wel een poging de verkoopcijfers van Does The Noise In My Head Bother You? aan te zwengelen, zijn memoires, of belangstelling te kweken voor American Idol, waarvan hij jurylid is.

In juni van vorig jaar werd ook al het bericht verspreid dat Depp een platenlabel begon, Unison Music.

Op www.unisonmusic.com blijkt echter dat dit label al in 2005 opgericht. Of Johnny Depp er iets mee te maken heeft, blijkt niet op de site. Wellicht is er een verbadn via een van de twee oprichters. Bruce Witkin werkte in het verleden samen met Vanessa Paradis en was Depp’s zangcoach bij diens rol in Sweeny Todd.

Je vindt dat eerdere bericht toch elders op deze site.