Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Van Dyke Parks eindelijk weer solo

mei 13th, 2011 at 7:01

Van Dyke Parks is al meer dan veertig jaar een gewaardeerde studiomuzikant die met zo ongeveer alle groten van de jaren zestig en zeventig heeft gespeeld, maar ook daarna allerlei beroemdheden op zijn CV mocht bijschrijven van Sonny & Cher, the Byrds tot the Beach Boys, Ry Cooder, Randy Newman, het Australische Silverchair en recent ook Joanna Newsom.

Zijn status is een combinatie van een genie en een mysterie, want hij treedt zelden in de openbaarheid en maakte ook maar heel af en toe muziek onder eigen naam.

Toch verschijnt binnenkort voor het eerst in vijftien jaar weer nieuw eigen werk van Van Dyke Parks.

Het gaat om een anachronistische serie van zes vinylsingles met artwork van eigentijdse Amerikaanse kunstenaars. Dat lijkt uitstekend te passen bij een man die muzikaal altijd al volkomen zijn eigen plan trok en op die manier zelf ook al vak een anachronisme leek.

Verder gaat Van Dyke Parks op tournee, alweer. In 2007 stond hij tenslotte ook al in Nederland op het podium en dat is voor iemand die zo dienstbaar speelt bijna gisteren. Of hij ook deze keer weer hier langskomt, weet nog bijna niemand.

Dat is overigens zeker niet tijdens zijn korte Europese tournee van 15 tot en met 20 mei.

Details?

www.donewaiting.com/2011/05/11/van-dyke-parks-releasing-new-music-on-7-single-series

www.vandykeparks.com/index.html

Comments zijn gesloten.