Voorbeeldige roots.

Als begeleiders zijn gitaristen Richard van Bergen en Jack Hustinx, bassist Dick Wagensveld en drummer Nicky Hustinx bekend genoeg. Malford Milligan en J. W. Roy zijn maar twee  zangers met wie ze speelden, terwijl Van Bergen en Hustinx soms ook assistentie verleenden bij het songschrijven.
Op dit groepsdebuut componeerden Hustinx en vooral Van Bergen alle nummers en zongen zij ze ook, hoewel J.W Roy een keer te gast is en de Amerikaanse Patricia Vonne assisteert in een stijlvaste, smartelijke Texmex-ballad. Hoewel goede songs, zijn het niet de hoogtepunten. Van Bergen en Jack Hustinx zingen zelf namelijk de elf andere met veel emotie en overtuiging, terwijl timing en close harmony hun muzikaliteit verraden.
In een denkbeeldige, muzikaal avontuurlijke reis door het Amerikaanse Zuiden doet de band met de alom aanwezige gasttoetsenist Roel Spanjers veel stijlen aan: smerige maar intelligente rock, Zuidelijke soul in het aan Frans van Bergen opgedragen Till You Come Around, uitbundige funk en avontuurlijke semi-akoestische ballads. Die songs variëren slechts van goed tot nog beter, zodat het noemen van hoogtepunten moeilijk is. Toch springt de zinderende ballad Somebody Waiting eruit door de dragende grooves van drummer Nicky Hustinx, waarover de gitaristen dreigend om elkaar heen cirkelen. Ook onweerstaanbaar zijn de swingende, bedrieglijk simpel klinkende funkritmes die Nicky Hustinx met Wagenveld op bas of tuba neerlegt. Dit alles bewijst niet alleen de schrijftalenten van Van Bergen en Jack Hustinx, maar ook de veelzijdige klasse van dit gelouterde viertal.

****

Gepubliceerd in Heaven no. 46, januari-februari 2007/no.1