Jenee Halstead maakte niet alleen op ons indruk met haar in eigen beheer uitgebrachte The River Grace door de vanzelfsprekende manier waarop ze genres als folk, country en vooral singer-songwriter muzikaal liet samenvloeien, terwijl ze haar teksten zong met een vanzelfsprekende distantie.

Daarna verscheen eerst de ep Hollow Bones apart, terwijl de twee vanwege de positieve recensie vervolgens als één cd uitkwamen. Bovendien toerde ze in april van dit jaar door Nederland.

Nu is zij bezig met het opnemen van de opvolger. De opnamen zijn al een flink eind gevorderd en worden binnenkort afgemaakt en gemixt. Halstead hoopt de plaat begin oktober te kunnen releasen.

Van het budget voor de cd heeft ze in total 9.000 dollar nodig. Daarvan heeft ze tot nu toe al 5500 dollar binnen aan bestellingen voor het album, dus rest er nog een bedrag van 3500 dollar.

Net als veel andere ‘ kleine’  artiesten biedt zij op haar website allerlei combinaties aan van de cd met extra’s. Daarvan zijn er voor ons in Nederland maar een paar uitvoerbaar, maar misschien voel je er iets voor de mogelijkheden door te nemen:

www.jeneehalstead.com/products.

Een recensie van The River Grace vind je in de rubriek recensies …… op deze site.