Al een tijd werd verwacht dat rond deze tijd bekend zou worden wie platengigant EMI zou kopen van financier Citibank.

Nu melden Hollywoodreporter.com en de Financial Times op gezag van overigens anonieme bronnen dat Citibank de verkoop eventueel uitstelt. Oorzaak zijn de op zijn minst onrustige financiële markten. Die zorgen er namelijk voor dat de  biedingen substantieel lager zijn dan de verwachte prijs, ergens tussen de drie en vier miljard dollar.

Citibank zou de bieders hebben gevraagd hun biedingen te preciseren of een neiuw bod te doen.

Voor EMI Music Publishing zijn naar verluidt bedragen geboden van 1,7 tot 2,5 miljard dollar en voor het label zelf van 1 tot 1,3 miljard dollar.

De prijs zou worden gedrukt door verplichtingen van EMI aan het pensioenfonds, waarvoor een overeenkomst is tot en met 2016. Die bedraagt 197 miljoen pond.

Citigroup zou het hele bedrijf het liefst in zijn geheel verkopen en dat zou het huidige management van EMI ook prefereren. Dat spaart belasting uit en de kosten die opsplitsing nu eenmaal met zich meebrengt.

Binnen nu en twee weken wordt een beslissing verwacht. Zo wordt deze soap nog weer verder opgerekt…… www.ft.com/intl/cms/s/0/17bc296e-f6b6-11e0-9381-00144feab49a.html#axzz1b6a5SPEE

www.hollywoodreporter.com/news/emi-bids-low-company-considers-249484

Eerdere berichten over de verkoop van EMI vind je in het Dossier Crisis in d eplatneindustrie.