Doorbraak?

In twaalf songs combineert zanger/gitarist Eric Lindell opnieuw rhythm ’n’ blues met funk en soul. Dat mengsel bepaalde ook de eveneens door Alligator uitgebrachte voorganger Change In The Weather.

Lindell versmelt bovengenoemde genres natuurlijk met rootsy, maar afgeronde popmelodieën. Zijn gitaarsolo’s zijn dus vaak kort en dienend en saxofonist Blake Nolte voegt solerend even vaak een dimensie toe aan Lindell’s songs. Nolte onderstreept zo de authentieke sfeer en Lindells hese, schijnbaar nonchalante vocalen vergroten die nog, want hij heeft geen groots, maar wel een zeer effectief geluid.

In deze mix zit steeds een scheut New Orleans: overduidelijk funkend in het titelnummer, inde losse manier van spelen van Lindells drummer, bassist en tweede gitarist en in de tekst van bijvoorbeeld It’s A Pity.

Zonder zijn hart binnenstebuiten te keren, etaleert Lindell zo speels zijn grote talent.

***1/2

Gepubliceerd in Heaven no. 53, maart-april 2008/ no. 2