Gretchen Peters is al een veterane, want deze singer-songwriter schreef in het verleden een aantal hits voor countryartiesten en maakt zelf al platen sinds 1996.

Ondanks het feit dat zij zelf (vrijwel) nooit op de radio gedraaid wordt, laat staan ooit een hit heeft gehad, is zij ook in Europa populair bij rootsliefhebbers. Zij toert dan ook regelmatig door Engeland en Nederland.

Op 30 januari komt haar vijfde solo-cd uit, Hello Cruel World.

Omdat zij uiteraard best nog iets bekender zou willen worden, lanceert zij een even sympathiek als origineel publiciteitsoffensief. Op haar website schrijft zij al een tijd een toelichting per nummer van die nieuwe plaat. Daarvanis trouwens een veelbelovend, vijf minuten durend promofilmpje te zien via YouTube.

Ook zijn video’s te zien van het van Trisha Yearwood bekende, maar inderdaad door Peters geschreven  On a Bus to St. Cloud en het van Hello Cruel World afkomstige The Matador.

Bovendien geeft zij met vaste pianist Barry Walsh twee concerten via internet: op 6 januari en een op 7 januari spelen zij ‘Live from the Red Room.

De begintijd van het eerste concert is speciaal gekozen voor Eurpese fans: die is om zeven uur ’s avonds.

Het concert van 7 januari wordt om zeven uur ’s avonds Amerikaanse tijd uitgezonden, maar dat betekent dus opblijven tot drie uur ’s nachts……

Via de site van Stage It kun je virtuele kaartjes kopen voor een concert dat zo via internet bij jou de kamer binnenzweeft:

www.youtube.com/watch?v=B5wCAyZ0DEw&feature=player_embedded

http://musicfog.com/home/2011/12/23/gretchen-peters-on-a-bus-to-st-cloud.html

http://www.usatoday.com/video/1316852846001

www.stageit.com

www.gretchenpeters.com