Vanavond zenden wij bij Kippenvel het eerste deel uit van de Top Zoveel 2011.

Net als vorige jaren zitten daarin alleen cd’s die wij verleden jaar zeer de moeite waard vonden. Daarvan hebben we al regelmatig songs gedraaid en dat blijven we ook in de toekomst doen.

Vanavond geven we ze nog maar eens de aandacht die ze verdienen: we haasten ons niet en draaien van sommige cd’s twee nummers, van andere noodgedwongen toch maar een. Dan al duurt het drie afleveringen voordat we ons overzicht af hebben….

Al doende gaan we bewijzen dat 2011 alweer een heel mooi muziekjaar was en dat de zich voortslepende crisis in platenland eerder aan de consumenten ligt dan aan de artiesten of de platenlabels.

Die laatste soort mist weliswaar zeer regelmatig een mooie act uit angst en berekening, maar brengt toch nog heel veel moois uit voor wie verder kijkt dan zijn neus lang is.

Onder die artiesten die je vanavond hoort zijn Lynne Hanson, Signe Tollefsen, Gerry Griffin, the Shiner Twins, Tom Waits, JP den Tex en nog een stel anderen.

Volgende week zenden we dan deel twee uit en daarin zitten nog veel meer cd’s die je allang hebt gekocht of had moeten kopen. Op 17 januari hebben we dan nog een uur nodig, maar misschien ook wel twee.

Toch blijft het uiteraard weer een hoogst persoonlijke en dus onvolledige keuze uit de cd’s die verleden jaar uitkwamen. Tenslotte zijn er ook het afgelopen jaar weer cd’s genoeg uitgekomen die wij zelf nog moeten gaan luisteren en kopen.

Luisteren dus als je wilt weten welke cd’s wij de moeite van het draaien waard vinden om 2011 samen te vatten, of heb je ze inmiddels zelf allemaal ook?