Bonnie Raitt heeft haar aanstaande cd Slipstream gedeeltelijk opgenomen in de studio van producer Joe Henry.

Daar vond ze blijkbaar het plezier in muziek maken terug na een zware tijd. Ze nam er covers op van Dylan’s Million Blues en Standing in the Doorway met onder anderen gitarist Bill Frisell, de overigens niet eenkennige jazzgitarist die je niet zo gauw met haar in verband zou brengen.

De andere acht songs nam ze op met haar live-band, waar in ieder geval nog altijd drummer Ricky Fataar, bassist James Hutchinson en gitarist George Marinelli deel van uitmaken.

Of de Engelse New orleanean Jon Cleary op de sessies meespeelde, weten wij helaas nog niet. Hij was jaren de vaste toetsenman van Raitt, zorgde voor een funkinjectie èn droeg songs als Fool’s Game, Monkey Business, Love on One Condition en Unnecessarily Mercenary aan, maar de laatste tijd speelt ook toetsenist Ricky Peterson regelmatig in Raitt’s band.

Op de plaat zouden meer en langere gitaarsolo’s staan dan op haar vorige cd’s, doordat ze de cd uitbrengt op een eigen labeltje: Redwing Records. Ervan uitgaande dat dat Raitt’s slide is, wrijven wij ons maar vast een keertje extra in onze handen:www.rollingstone.com/music/news/bonnie-raitt-tackles-occupy-wall-street-personal-tragedy-on-new-album-20120123