Onlangs bracht singer-songwriter Jeffrey Foucault zijn zesde solo-cd uit, Cold Satellites. Daarop zingt hij teksten van Lisa Olstein, die al twee bekroonde dichtbundels uitbracht: Radio Crackling, Radio Gone (2006) en Lost Alphabet (2009).

Die nam op met Billy Conway – drums, Jeremy Moses Curtis – bas en zang, Alex McCollough – pedal steel en David Goodrich – gitaar, piano en zang en met deze muzikanten is hij nu op tournee door Europa.

Cold Satellites verscheen relatief kort na The Horse Latitutes van verleden jaar. Beide platen laten echter horen dat Foucault aan inspiratie geen gebrek heeft. Daarvan getuigen de vele mooie ballads.

Vanavond treedt Foucault op in QBus in Leiden. Dat optreden werd pas op maandagavond aangekondigd, zodat het erop lijkt dat de Amerikaan er zin in had een extra optreden te doen in een intieme zaal voor een publiek van liefhebbers.

Als wij Kippenvel niet (bijna) altijd live maakten, gingen wij daar beslist heen. Een eerste song van die goede Cold Satellites staat namelijk op onze playlist van volgende week.

Jefffrey Foucault en band, QBUS, Uiterste Gracht 142, Leiden, 31 januari:

entree 12 euro, aanvang: 21.00, reserveren: 06 42 96 71 77