Ons vorige bericht over de speciale serie postzegels met Nederlandse popiconen was helaas noch volledig, noch geheel juist.Dat bleek uit een reactie van een postzegelkenner die de moeite nam ons per e-mail bij te spijkeren.

Al op 10 oktober 2011 bracht PostNL namelijk de eerste zegel uit de serie uit: Golden Earring’s Moontan.

Op 30 januari volgde dan de zegel met daarop Boudewijn de Groots Land van Maas en Waal. Wie die postzegels scant met een smartphone hoort die hits.

In de serie Nederpop-zegels komen wel nog Sinds Een Dag Of Twee van Doe Maar, Belgiƫ van Het Goede Doel, Het is een Nacht van Guus Meeuwis en Kronenburg Park van Frank Boeijen uit.

Vellen van deze zegels zijn te koop via de agentschappen van PostNL, maar ook bij de CollectClub in Groningen. Dat is het landelijke postkantoor voor de verkoop van postzegels.

In het geval van De Groot bestaat een set behalve uit een vel postzegels verder uit een bewaarblad met informatie en de speciale onderzetter Voor de overlevenden.

Alle details: http://collectclub.postnl.nl/pages/subscriptiondetail/s1/10200000000045-2-10200000000033.aspx?subscriptionid=49&dataitemindex=9