Exportkwaliteit.

Op deze tweede verbreden gitarist/zanger Koen Renders, lead-gitarist Herman Acke, drummer Niko Westelinck en bassist Peter Thijs voorzichtig de horizon van hun debuut in eigen beheer.
Opnieuw zijn er invloeden van de Beatles. One Stepen Know kennen Ringo Star’s karakteristieke drums en het eerste heeft bovendien Beatle-koortjes van Renders en Sarah Bettens. Ook de lengte van de compacte songs is klassiek: vier blijven onder de drie minuten en vier onder de vier. Voor het eerst echter zijn drie nummers door Americana geïnspireerd: een ingehouden swingend Without You, het van springerige piano-injecties voorziene Waiting en het vrolijk voortbonkende My Wife.
Aangevuld met toetsenman Steven Cornille vermijdt de band steeds zorgvuldig de slaafse navolging. Zeven ballads en medio-tempo songs zijn met oor voor detail uitgewerkt, net als vier min of meer uptempo-songs. Accenten als een tegen de melodie in spelende bas of slepende koortjes sieren de logische, maar zich onverwacht ontwikkelende melodieën. Ook het kale, indringende This Room bewijst het nog toegenomen belang dat Renders hecht aan zanglijnen. Bovendien worden zijn soms gelukzalig verliefde, maar vaker melancholieke teksten effectief benadrukt door Ackes  zowel melodieuze als felle sologitaar.
Op de hoes biedt een clowntje van Gert Bettens ons zo een cd’tje aan waarop de elementen samen hoorbaar meer zijn dan de som der delen. Het is terecht met een strikje versierd, want erop staat tijdloos mooie popmuziek, net als trouwens op die titelloze eerste.

***1/2