Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Songwriters United in de theaters: “Mannen met een verhaal”

december 15th, 2009 at 20:47

BJ Baartmans, Eric Devries en Eric van Dijsseldonk zijn geschoold, gepokt en gemazeld in het Nederlandse muziekcircuit. Manoeuvrerend tussen kroegbiljart en theaterpodium, jeugdsoos en rootsfestival hebben ze zich gemanifesteerd en gaandeweg hun grenzen verlegd. Van het Evoluon in Eindhoven tot Hotel Arena in Amsterdam,  Antone’s in Austin tot Borders Bookstore in Boston, het socialistisch werktheater in Milaan tot BBC’s countrytime in Belfast.

Enthousiast gemaakt door de onbezonnen helden van de  punk en de new wave, onderwezen door de grote songwriters uit Americana-land  en nooit ver weg van de popparels uit de sixties halen de mannen hun verhaal uit een rijke muzikale geschiedenis.  Ze hebben elkaar gevonden in een diepgewortelde  liefde voor het ambachtelijk songschrijven en vertolken, in de traditie van Bob Dylan, Tom Waits, Steve Earle, Beatles, Van Morrison, Cornelis Vreeswijk, Henny Vrienten en Raymond van het Groenewoud. Ieders hoogstpersoonlijke ontboezemingen worden daarmee mooi gedeelde smart.

Een grote productiviteit en een gezonde saamhorigheid hebben het drietal goed op de kaart gezet:  als solisten en sinds 2004 ook  als Songwriters United, op podium en op schijf, met veel waardering in de pers en bij een almaar groeiende schare muziekliefhebbers.

“Mannen met een Verhaal “  is het nieuwe programma van Baartmans, Devries en Van Dijsseldonk, waarin hun opvallende muzikale stoelendans wederom een afwisselende en  avontuurlijke voorstelling oplevert: een duik in het eigen verleden, maar ook in de bron via goed gekozen en fijn gearrangeerde covers.  Daarin blijken de drie songwriters pur sang ook nog eens geïnspireerde begeleiders, thuis op allerhande snaarinstrumenten als gitaar, banjo, bas, piano en mandoline.

Eerder waren de heren actief in eigen bands als Smalltown Romeos, The Big Easy en BJ’s Pawnshop en als producer/sideman voor acts als Iain Matthews, JW Roy, Ricky Koole en Leo Blokhuis, André Manuel en Gerard van Maasakkers.

Speeldata zijn:

vrijdag 18 december: Theater ‘t Pand, Gorinchem

zaterdag 9 januari 2010: Koningstheater, Den Bosch

zaterdag 23 januari: Theater de Kattendans, Bergeijk

woensdag 24 februari: Cambrinus, Horst

zondag 14 maart: Theater Walhalla, Rotterdam

vrijdag 23 april: Theater Bouwkunde, Deventer

Comments zijn gesloten.