Het is de laatste jaren echt een keer voorgekomen, al is het moeilijk voor te stellen: de Neville Brothers sloten JazzFest een keer niet af vanaf Acura Stage, het grootste podium.

Nar verluidt waren de broer in hun eer gekrenkt, hoewel anderen zeiden dat het met de hoogte van hun honorarium te maken had en vermoedelijk was het dus een combinatie van die twee.

Dat geschil bleek het jaar daarna echter bijgelegd en sindsdien zijn ze er elk jaar weer bij, al hebben ze al sinds 2004 geen nieuwe cd meer gemakt.

De Nevilles zijn dan ook zo ongeveer de slechtste supergroep aller tijden, hoewel er voor die dubieuze titel meer kandidaten zijn, namelijk zo ongeveer elke supergroep…

Waartoe ze wel in staat zijn, is een geweldig optreden geven door met hun geweldige ritmesectie hun klassiekers nog eens te spelen.

Dat is precies wat van hen wordt verwacht en ook wat ze graag doen, vergezeld van vrienden en bekenden als Trombone Shorty.

Zo te lezen hebben we weer iets speciaals gemist:www.nola.com/jazzfest/index.ssf/2012/05/neville_brothers_rock_jazz_fes.html