Sommige legendes moet je misschien maar legendes laten zijn, mar we begrijpen ook wel weer dat een film over zo iemand erg aantrekkelijk kan zijn, is het niet qua inhoud dan toch qua financiën.

Janis Joplin spookte al zo’n twaalf jaar door het hoofd van producer Peter Newman, die ook de rechten kocht van de ruim twintig bekendste Joplin-songs om ze te kunnen gebruiken.

Ook bezit hij onder meer de rechten op een brievenboek van Joplin’s zus Laura en het over haar egschreven A piece of my heart van Rolling Stone-reporter David Dalton.

Hij zocht en vond voor de ril een actrice die bekend genoeg is om toeschouwers te trekken en die kan naar zijn zeggen nog zingen ook, iets wat ze in de film ook daadwerkelijk gaat doen. Geen sinecure, want Joplin had op zijn minst een even rauwe als emotionele stem.

Ook om een andere reden is deze Nina Arianda blijkbaar zeer geschikt. Newman zegt over haar dat hij nog nooit een actrice heeft gezien die die twee polen had: kwetsbaarheid en een ververhitte seksualiteit.

Wij zijn benieuwd:

http://www.deadline.com/2012/07/janis-joplin-film-casting-nina-arianda-tony-winner-sean-durkin-directing